Universitetslektor i medie- och kommunikationsvetenskap

Om Malmö högskola

Malmö högskola grundades 1998. Sedan dess har lärosätet vuxit till att bli landets största högskola med cirka 1 800 anställda och 12 000 helårsstudenter. Högskolan kännetecknas i dag av en öppen, kreativ, innovativ och inkluderande atmosfär, internationell miljö och moderna studieformer, samt flervetenskaplig utbildning och forskning i tätt samspel med omgivande samhälle. Högskolans ambition är att med utbildning och forskning bidra till att lösa olika samhällsutmaningar.

Kultur och samhälle
Fakulteten för kultur och samhälle (KS) är en mångvetenskaplig fakultet som rymmer de fyra institutionerna Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3), Institutionen för globala politiska studier (GPS), Institutionen för urbana studier (US) och Institutionen för språkstudier (SPS).

Institutionen för Konst, kultur och kommunikation (K3)
K3 är en mångvetenskaplig institution med ca 80 medarbetare och 1000 studenter. K3 bedriver gränsöverskridande forskning och utbildning på både grund- och avancerad nivå inom områden som media, design, konst och kultur. K3 erbjuder också ett stort antal fristående kurser. Läs mer om K3 här: K3. På K3 finns forskarutbildningsområde Nya medier, offentligheter och gestaltningsformer, NMOG, där nya medier och deras användning utforskas genom gestaltande och analytisk forskning. Se mer här: New Media

Medie- och kommunikationsvetenskap
Malmö högskola bedriver både grund- och forskarutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap. Vi erbjuder ett treårigt kandidatprogram inom medie- och kommunikationsvetenskap och hösten 2015 startade vi en webbaserad, tvåårig masterutbildning på engelska. Särskilt fokus läggs på frågor som rör medieaktivism, strategier, entreprenörskap, kollaborativa medier och kreativa industrier. Vid K3 bedrivs även forskarutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av planering, undervisning, och examination på kurser inom medie- och kommunikationsvetenskap på grundnivå och avancerad nivå. Även undervisning på masterprogrammet Communication for Development kan förekomma. Pedagogiskt utvecklingsarbete, egen forskning och samverkan med det omgivande samhället ingår också i arbetsuppgifterna. Undervisning på engelskspråkiga kurser kan förekomma.

Behörighet
Behörighet att anställas som universitetslektor är den som har

  • Avlagt svensk eller utländsk doktorsexamen i ämne relevant för medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande vetenskaplig kompetens eller har annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen
  • Visat pedagogisk skicklighet genom förmåga att utveckla, genomföra och leda utbildning på svenska.
  • Visat förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om verksamheten inom ansvarsområdet

Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrunder vid anställning av universitetslektor ska gälla graden av sådan skicklighet och förmåga som utgör behörighetskrav för anställningen. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden.

För denna anställning är det särskilt meriterande med:

  • Dokumenterad undervisnings- eller forskningserfarenhet inom medieaktivism, strategier, entreprenörskap, kollaborativa medier eller kreativa industrier
  • Dokumenterat goda kunskaper i engelska både i tal och skrift

Upplysningar
Frågor som rör anställningen:
Bo Reimer, professor, medie- och kommunikationsvetenskap, bo.reimer@mah.se, 040 665 73 67
Petra Ragnerstam, enhetschef, petra.ragnerstam@mah.se, 040-665 76 35

Frågor som gäller rekryteringsprocessen:
Anne Olsson, personalspecialist, anne.olsson@mah.se, 040-665 73 74

Inför rekryteringsarbetet har Malmö högskola tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Övrigt
Anställningen är på heltid och tillträde enligt överenskommelse. Malmö högskola tillämpar individuell lönesättning samt kan komma att tillämpa provanställning. 

Ansökan
Ansökan märkt med referensnummer, REK 2.2.1-2016/88, skickas elektroniskt till jobb@mah.se i ett samlat dokument.
Om ansökan består av fysiska publikationer, komplettera då ansökan med tre identiska exemplar av varje publikation och skicka till:

Karin Blyrup
Malmö högskola
HR avdelningen
205 06 Malmö

Märk ansökan med angivet referensnummer. Ansökan ska ha inkommit senast 2016-05-19. För denna anställning kommer det inte ges någon kompletteringstid efter sista ansökningsdag. 

Ansökan ska åtföljas av:
1 Meritsammanställning.
2. Kortfattad redogörelse för vetenskaplig, pedagogisk och annan verksamhet som är av betydelse med hänsyn till den sökta befattningen.
3. Pedagogisk avsiktsförklaring
4. Betygskopior.
5. Förteckning över vetenskapliga och pedagogiska arbeten.
6. De fem vetenskapliga respektive pedagogiska arbeten som främst åberopas
7. Referenser

Sökande kan komma att kallas till intervju/provföreläsning av anställningsnämnden.

Meriterna kan dokumenteras med vägledning av Malmö högskolas meritportfölj för lärare och forskare . Se även Malmö högskolas anställningsordning.

Fackliga företrädare
Saco-S, Rebecka Johansson, rebecka.johansson@mah.se
OFR, Martin Reissner, martin.reissner@mah.se

Referensnummer: REK 2.2.1-2016/88
Placering: Fakulteten för kultur och samhälle
Sista ansökningsdag: 2016-05-19