Nordicom utlyser två tjänster

Nordicom utlyser två tjänster

 Forskningsinformatör

För anställningen krävs att du har lägst kandidatexamen inom ett relevant ämnesområde samt några års erfarenhet från arbetslivet, gärna inom det vetenskapliga området. Det är en merit om du har en magister/masterexamen inom relevant område. Du bör ha arbetat självständigt med webbutveckling, och du bör ha erfarenhet av arbete med marknadsföring, kommunikation eller liknande. Du bör också ha ett stort intresse för forskning kring barn, unga och medier.

Barns rättigheter liksom medie- och informationskunnighet är centrala teman inom verksamheten. Exempel på ämnesområde som kan vara relevanta för tjänsten är medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik, pedagogik, eller marknadsföring Du måste ha utmärkta kunskaper i något av de nordiska språken danska, norska eller svenska och du måste behärska engelska flytande.

Dokumentalist

För anställningen krävs att du har lägst kandidatexamen inom ett relevant ämnesområde samt har några års erfarenhet från arbetslivet. Du bör ha arbetat självständigt med dokumentation. Exempel på ämnesområde som kan vara relevanta för tjänsten är bibliotekarie eller informationsspecialist. Kunskap om medie- och kommunikationsvetenskap är en stor fördel. Du bör också känna till databassystemet PURE.
Du måste ha utmärkta kunskaper i något av de nordiska språken danska, norska eller svenska och du måste behärska engelska väl. Kunskaper i finska är en merit. Vidare måste du vara en mycket noggrann person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Då män är underrepresenterade på arbetsplatsen ser vi gärna manliga sökanden.

Läs mer om tjänsterna som forskningsinformatör och dokumentalist på Nordicoms hemsida >>