Lediga jobb: MKV Södertörn söker Lektorer

Visstidsanställda lektorer i medie- och kommunikationsvetenskap omfattning minst 50% 

Dnr 793-1.6.1-2017

Beskrivning av ämne/Institution

Medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) vid Södertörns högskola utgör en forskningsintensiv miljö präglad av nationell och internationellt orienterad forskning och utbildning på samhällsvetenskaplig och humanistisk grund, med drygt tjugo anställda lektorer, docenter, professor, doktorander. MKV bedriver utbildning på grundläggande nivå i program och fristående kurser, på avancerad nivå i ett tvåårigt masterprogram, samt ger forskarutbildning inom området Kritisk kulturteori. Därutöver samarbetar MKV med andra ämnen som exempelvis miljövetenskap och är en del av lärarutbildningen vid Södertörns högskola. Nu söker vi en eller flera vikarierande lektorer.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar undervisning och handledning, samt kursutveckling, administration inom MKV. Arbetet sker på samtliga nivåer inom grundutbildningen, i programspecifika profilkurser, och på masternivå. Sökande förväntas bidra till kursutveckling på grundnivå och avancerad nivå och vara beredd att ta administrativt ansvar samt delta aktivt i lärarkollegiet. Arbete inom lärarutbildningen kan ingå.

Behörighet

Behörig som visstidsanställd lektor i MKV är den som har avlagd doktorsexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Genomgången högskolepedagogisk utbildning (7,5 p) eller motsvarande kompetens är meriterande. Dessutom krävs för denna anställning att den sökande behärskar undervisning på svenska och engelska.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder vid anställning av visstidsanställd lektor ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen gälla. Vetenskaplig skicklighet visas genom egen forskning. Pedagogisk skicklighet ska visas genom dokumenterad och väl vitsordad erfarenhet av genomförande och utveckling av utbildning samt skriftligt redovisad pedagogisk grundsyn. Den sökande ska i övrigt ha de personliga förmågor som behövs för att fullgöra anställningen väl.

Den pedagogiska skickligheten ska viktas högre än den vetenskapliga skickligheten.

För denna anställning har nedanstående bedömningsgrunder fastställts (i rangordning) med krav på dokumentation på de punkter den sökande åberopar.

  • Bred undervisningserfarenhet och pedagogisk skicklighet inom medie- och kommunikationsvetenskap, inbegripet ämnets teoritraditioner, forskningsmetoder och empiriska aspekter
  • Vetenskaplig skicklighet i medie- och kommunikationsvetenskap
  • Dokumenterad erfarenhet av kursutveckling och kursadministration
  • Undervisningserfarenhet med inriktning mot medieproduktion inom ett eller flera av följande områden: visuell kommunikation och digitalt bildberättande, databaser och digitala plattformar, kreativt skrivande och muntlig framställning.
  • Erfarenhet av digitala lärmiljöer och distansundervisning
  • God samarbets- och kommunikationsförmåga
  • Internationell erfarenhet vad gäller publicering, konferensdeltagande och forskningskontakter
    •Erfarenhet av samverkan med det omgivande samhället

Anställningen

Anställningen är en visstidsanställning och omfattar minst 50% i minst 6 månader. Överenskommelse om anställningsperiod och omfattning görs mellan medarbetaren och arbetsgivaren.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast 31/3 2017

Ytterligareupplysningar
Avdelningsföreståndare Michael Forsman, michael.forsman@sh.se, tfn 08-608 42 69

Personalhandläggare Marianne Mosesson, marianne.mosesson@sh.se,tfn 08-608 40 70

http://www.sh.se/p3/ext/content.nsf/aget?openagent&key=lediga_jobb_1484816683884