Vikarierande lektor i medie-och kommunikationsvetenskap

Institutionen för kultur- och medievetenskaper tillhör Umeå universitets humanistiska fakultet och har omkring 70 anställda. En unik kombination av ämnesområden gör institutionen till en kreativ miljö i skärningspunkten mellan kultur, konst, litteratur och medier. På institutionen bedrivs internationellt erkänd forskning av hög kvalitet. Många forskningsprojekt är direkt inriktade mot humanistiska fakultetens forskningsstrategiska satsningar på globala utmaningar och digital humaniora. För mer information, besök gärna: http://www.kultmed.umu.se/

Institutionen för kultur- och medievetenskaper utlyser tjänst som universitetslektor. Anställningen är som vikarierande lektor i medie- och kommunikationsvetenskap på heltid i sex månader. I arbetsuppgifterna ingår undervisning och handledning samt forskning. Behörig att söka är den som har avlagt doktorsexamen i medie- och kommunikationsvetenskap eller strategisk kommunikation. Sista ansökningsdag är 2017-05-02.

Beskrivning och arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning, examination och forskning. Anställningen avser i huvudsak undervisning och handledning i medie- och kommunikationsvetenskap på samtliga kurser och program på grund- och avancerad nivå. Kursadministration ingår i tjänsten liksom kurs- och utbildningsutveckling. Forskningstiden omfattar 20 % av en heltidstjänst.

Behörighet
Behörig att anställas är den som har avlagt doktorsexamen i medie- och kommunikationsvetenskap eller strategisk kommunikation eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse för anställningens ämnesinnehåll, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrunder gäller graden av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet inom området medie- och kommunikationsvetenskap, administrativ skicklighet och annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifternas utformning. Lika stor vikt ska ägnas prövningen av den vetenskapliga och pedagogiska skickligheten. Vid sammantaget lika meriter ska den pedagogiska skickligheten tillmätas större vikt. Därutöver ska avseende fästas vid övriga bedömningsgrunder.

Den vetenskapliga skickligheten ska visas genom självständig vetenskaplig produktion som karakteriseras av både bredd och djup, originalitet samt bidra till det internationella vetenskapssamhället.

Den pedagogiska skickligheten ska bedömas ur tre perspektiv; lärarens arbete med studenter, lärarens egna pedagogiska utveckling och lärarens bidrag till verksamheten pedagogisk utveckling.

Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet.

Övrigt
Anställningen är placerad i Umeå och hög närvaro i miljön är ett krav liksom aktivt deltagande i ämnets forskningsseminarier.

Upplysningar om tjänsten lämnas av prefekt Karin Ljuslinder (tel 090- 786 79 48, e-post: karin.ljuslinder@umu.se)

Ansökan
Du ansöker via Umeå universitets e-rekryteringssystem senast 2017-05-02. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan, http://www.umu.se/om-universitetet/lediga-jobb/

Uppgift om vilka handlingar som ska bifogas ansökan återfinns i Humanistiska fakultetens anställningsanvisning.

 

Fackliga kontakter

SACO
Tel: 090-786 53 65

SEKO
Tel: 090-786 52 96

ST
Tel: 090-786 54 31