FSMK:s nyhetsbrev, vår 2014

Bästa medlemmar

Nu är våren här och allting knoppas. Samtidigt går verksamhetsåret redan mot sitt slut och FSMK:s styrelse arbetar för fullt med att sammanfatta året som gått. Vi har i år bland annat deltagit vid mediedagarna i Göteborg, stöttat unga forskares nätverk inom ICA, där flera svenska doktorander och postdoktorer är aktiva, inlett diskussioner om mer samarbete med de andra nordiska medieforskarföreningarna, samt ökat vår närvaro på sociala medier. Senast i raden av dylika aktiviteter är inrättandet av en gästblogg på hemsidan. Där har Anne Kaun, postdok vid Södertörns högskola och Annenberg School for Communication, University of Pennsylvania, skrivit det första inlägget. Viktig läsning, som rekommenderas varmt: http://www.mediekom.se/?p=577#more-577.

Är du intresserad av att själv skriva ett inlägg? Hör av dig till kommunikationsansvarig Merja Ellefson, merja.ellefson@kultmed.umu.se, ordförande Anna Roosvall, anna.roosvall@oru.se, eller någon annan i styrelsen, http://www.mediekom.se/?page_id=149.  Här finner du tips och instruktioner för blogg-inlägg: http://www.mediekom.se/?page_id=563.

Samtidigt som vi nu summerar året som gått ser vi framåt och planerar inför nästa verksamhetsår. Verksamhetsplan och andra viktiga frågor diskuteras på årsmötet 14/5 i Piteå, i samband med FSMK-dagen. Kom med och var med och påverka! Och missa inte paneldiskussionen om ”Nya publiceringskulturer” (14/5) eller Ämneskonferensen som i år handlar om ”Medieutbildningar i den digitala tidsåldern” (15/5). Allt detta äger rum hos detta års värdinstitution, MKV i Piteå. Anmälan görs senast 22/4 till Sofia Larsson, larsof@ltu.se. Deltagande vid FSMK-dagen samt Ämneskonferensen är gratis för medlemmar. Dessutom bjuds deltagande medlemmar på lunch och middag 14/5. Se vidare här: http://www.mediekom.se/?p=544#more-544.

Hälsningar

Anna Roosvall/ordförande