Rekrytering av toppforskare inom media- och kommunikationsvetenskap

Uppsala universitet rekryterar den internationellt ansedde media- och kommunikationsforskaren Nico Carpentier. Rekryteringen är ett led för universitetet att stärka sin forskning inom digitala medier och det nutida samhället.

 
Det är här en viktig rekrytering inom ett område som har en mycket central position i vår samtid.  Nico Carpentier kommer att medverka till vidareutveckling av både utbildning och forskning samt bidra med många betydelsefulla internationella kontakter, säger Eva Åkesson, rektor vid Uppsala universitet.
 
Nico Carpentier är idag Docent vid Free University i Brussels och Lektor vid Charles University i Prag. Han forskar inom media och deltagande med särskilt fokus på konflikt, ideologi och makt. Han kommer att vara placerad på institutionen för informatik och media och ansvara för forskarutbildningen inom Medie- och kommunikationsvetenskap. Rekryteringen kommer att öka möjligheterna till tvärvetenskapliga utbildnings- och forskningsprojekt med andra lärosäten både i Sverige och internationellt.
 
Vi ser genom den här rekryteringen fram mot att stärka såväl vårt internationella samarbete liksom vår forskningsprofil mot sociala medier och det nutida samhället. Nico Carpentier är en av de ledande medie- och kommunikationsforskarna i Europa och världen. Han står bakom framgångsrika forskningsnätverk såsom ECREA (European Communication Research and Education Association) och nu även IAMCR (International Association for Media and Communication Research) och det är stort att vi nu får honom till Uppsala universitet, säger Jakob Svensson, docent i media- och kommunikationsvetenskap vid institutionen för informatik och media.
 
För mer information kontakta Jakob Svensson, e-post: jakob.svensson@im.uu.se mobil: 073-443 48 04.
  Kindly/ Vänligen
  Jakob Svensson
____________________________________
  PhD, Media and Communication Studies
  Department of Informatics and Media
  Uppsala University
  Kyrkogårdsgatan 10
  Box 513
  751 20 Uppsala
  Sweden
  + 46 (0) 18 4711027