Professur i medie- och kommunikationsvetenskap i Umeå

Institutionen för kultur- och medievetenskaper tillhör Umeå universitets Humanistiska fakultet och bedriver utbildning och forskning inom ämnesområdena drama-teater-film, etnologi, konstvetenskap, kulturanalys, litteraturvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap och museologi. Dessutom ges sju yrkesinriktade programutbildningar: kulturanalys, kulturjournalistik, vetenskapsjournalistik, manusutbildning för film, tv och nya medier, medie- och kommunikationsvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation samt museologi. Institutionen har omkring 70 anställda och den unika kombinationen av ämnesområden gör institutionen till en kreativ miljö för möten och samverkan mellan kultur, konst, litteratur och kommunikation.

Institutionens forskning inom huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap är inriktad bland annat mot nya medier och medborgardeltagande, journalistik och kommunikation om vetenskap, teknik och miljö (VTM), genusperspektiv på journalistik och medier, news management, bildjournalistik samt medierepresentationer av samhälleliga och kulturella grupper och företeelser, såsom genus och etnicitet, forskning, arbetsmiljö, risk, åldrande befolkning, samefrågor, funktionshinder, övervakning, brottsoffer.

Vi söker en person som har goda kunskaper om dagens mediesystem och är väl orienterad i områdets olika forskningsperspektiv.

Läs mer på:

http://www8.umu.se/umu/aktuellt/arkiv/lediga_tjanster/311-795-11.html