Anställningar som post-doc vid Göteborgs universitet

Göteborgs universitet utlyser tre anställningar som post-doc i Multidisciplinär forskning om Opinion och Demokrati (MOD).

 

Opinion och demokrati är ett av fem styrkeområden vid Göteborgs universitet. Styrkeområdet är starkt dynamiskt och rymmer internationellt ledande forskare med omfattande samarbeten med kollegor i Europa och USA. Styrkeområdet är förlagt till Samhällsvetenskapliga fakulteten och inom fakulteten utgör Statsvetenskapliga institutionen styrkeområdets bas. I nätverket ingår forskare från bland annat Psykologiska institutionen, Institutionen för Journalistisk, medier och kommunikation, Sociologiska institutionen, Socialmedicin (Sahlgrenska akademien) och Miljösystemanalys (Chalmers). Syftet med styrkeområdet är att främja multidisciplinär forskning om opinioner och opinionsbildning samt skapa förutsättningar för nydanande datainsamling med relevans för området.

 

Substantiellt är forskningen organiserad kring fyra breda teman:

(i) Responsiveness and sustainable democracy
(ii) The Welfare State and sustainable democracy
(iii) The Environment and sustainable democracy
(iv) Crisis Communication and sustainable democracy

 

LÄS MER OM ANSTÄLLNINGEN HÄR

http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/ledigaanstallningar/?languageId=100000&contentId=-1&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fwww.gu.se%2Fenglish%2Fabout_the_university%2Fannouncements-in-the-job-application-portal%2F%3FlanguageId%3D100001%26contentId%3D-1%26id%3D19144%26Dnr%3D531460%26Type%3DS&id=19144&Dnr=531460&Type=S