Research on rhetoric and gender – new perspectives

Välkomna till ett heldagssymposion ägnat åt tre perspektiv på Research on rhetoric and gender – new perspectives, fredagen  den 12 april 2013

Vi är glada över att hälsa tre framstående forskare inom den samtida amerikanska retorikvetenskapen välkomna till Södertörns högskola.

 

Program

10.00-11.00  Professor Andrea Lunsford, Stanford University, MB505

 

11.15-12.15  Professor Cheryl Glenn, Penn State University, MB505

(Lunch)

13.45-14.45  Professor Shirley Wilson Logan, University of Memphis, MB505

Föreläsningarna är öppna för alla intresserade. Ingen föranmälan krävs.


Välkomna!

 

Brigitte Mral/ Mats Rosengren/Annika Ström

Arrangemanget är ett samarbete mellan Södertörns högskola och Örebro Universitet

 

Presentationer:

Andrea Lunsford är professor vid Stanford University och har forskat främst kring samtida retorisk teori, kvinnor i retorikens historia och skrivpedagogik. Några publikationer: The Everyday Writer; Essays on Classical Rhetoric and Modern Discourse; Singular Texts/Plural Authors: Perspectives on Collaborative Writing och Reclaiming Rhetorica: Women in the History of Rhetoric. Nyligen publicerade verk: The St. Martin’s Handbook, 5th ed., och Everything’s An Argument. http://www.stanford.edu/~lunsfor1/

 

Cheryl Glenn är professor vid Penn State University och har forskat främst kring kvinnors retorik i ett historiskt perspektiv, inkluderande retorisk praktik och teori, samt processorienterad skrivundervisning. Några publikationer: Rhetoric Retold: Regendering the Tradition from Antiquity Through the Renaissance; Unspoken: A Rhetoric of Silence; Silence and Listening as Rhetorical Arts; Rhetorical Education in America; The St. Martin’s Guide to Teaching Writing; The Writer’s Harbrace Handbook; Making Sense: A Real-World Rhetorical Reader; The Harbrace Guide for College Writers. Utgivare med Shirley Wilson Logan, av Southern Illinois University Press series, “Studies in Rhetorics and Feminisms. http://english.la.psu.edu/faculty-staff/cjg6

Shirley Wilson Logan är professor vid University of Maryland och har forskat främst om retorikens historia och 1800-talets afroamerikanska retorik, ur ett genusperspektiv. Hon har nyligen publicerat Liberating Language: Sites of Rhetorical Education in Nineteenth-Century Black America och With Pen and Voice: A Critical Anthology of Nineteenth-Century African-American Women and We Are Coming: The Persuasive Discourse of Nineteenth-Century Black Women. http://www.memphis.edu/communication/pac2012/speakers_bio/logan.php

http://www.english.umd.edu/profiles/slogan

 

 

 

———————————————————————————–