FSMK:s nyhetsbrev, november 2013

Bästa medlemmar

FSMK:s nya styrelse är nu sedan ett tag tillbaka igång med sitt arbete. Styrelsen består av de ordinarie ledamöterna:

Anna Roosvall (ordförande), Christian Christensen (vice ordförande), Anna Edin (sekreterare)

Martin Danielsson (vice sekreterare), Michael Karlsson (kassör), Merja Ellefson (webb-ansvarig) och suppleanterna:

Magnus Andersson, Helena Sandberg, Heike Graf, Martina Ladendorf, Mart Ots, Ylva Ekström (se http://www.mediekom.se/?page_id=149 för närmare information).

I enlighet med våra prioriterade mål för läsårets arbete har vi nu kommit igång med twitter. Följ oss gärna: @mediekom . Vi finns också på Facebook. Gilla gärna sidan och följ forskningsnyheter där.

Vi vill också tipsa alla om att redan nu boka in 14-15 maj för FSMK-dagen och MKV-dagen som går av stapeln i Piteå. Mer information följer snart om våra spännande teman.

I övrigt funderar vi utifrån vår verksamhetsplan bland annat över deltagande på MEG (Mediedagarna), eventuellt engagemang i internationella konferenser samt utvärdering av FSMK-priset.

Jag har också haft möte med ordförandena i Finlands, Norges och Danmarks forskarföreningar, samt Ulla Carlsson vid Nordicom. Vi utbytte erfarenheter och idéer och diskuterade möjligheter till ökat samarbete mellan alla forskarföreningarna och Nordicom. Hoppas att kunna rapportera om mer konkreta utkomster av detta framöver.

Vårt nästa möte äger rum den 16:e december i Uppsala. Kontakta oss gärna om ni har frågor ni vill att vi ska ta upp.

Hälsningar

Anna Roosvall/ordförande