Doktorand i medie-och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation

Doktorand i medie-och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation , Institutionen för strategisk kommunikation

Se https://lu.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:63715/where:4/

Lunds universitet grundades 1666 och har under flera år rankats omkring de 100 bästa universiteten i världen. Här finns 42 000 studenter och drygt 7 500 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.
Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Institutionen för strategisk kommunikation bedriver Sveriges största utbildnings- och forskningsverksamhet inom forskningsfältet strategisk kommunikation. Institutionen är dessutom en av de största enheterna inom området i Europa. Verksamheten är lokaliserad till Campus Helsingborg, som präglas av Lunds universitets genuinitet placerad i en ung och dynamisk miljö med tvärvetenskapligt tänkande som präglas av Lunds universitets genuinitet placerad i en ung och dynamisk miljö med tvärvetenskapligt tänkande. Kännetecknande för verksamheterna vid Campus Helsingborg är också en stark samverkan med näringsliv och offentlig verksamhet inom såväl utbildning som forskning.
Institutionen för strategisk kommunikation erbjuder utbildning på grundnivå och avancerad nivå inom ramen för fyra eftersökta utbildningsprogram. I dagsläget har institutionen knappt 25 anställda och utbildar cirka 300 studenter på helårsbasis. Vid institutionen bedrivs framgångsrik forskning inom flera områden, t.ex. kriskommunikation, varumärkesprocesser samt nya medier och demokrati. Forskningsmiljön är fortsatt på stark framväxt och präglas av livaktiga internationella kontakter där ämnesövergripande initiativ välkomnas. Arbetsmiljön vid institutionen kännetecknas bland annat av arbete i lärarlag, aktivt arbete med strategi- och utvecklingsfrågor och en internationell miljö där engelskan utgör ett naturligt inslag i vardagen.

Arbetsuppgifter
Innehavaren skall främst ägna sig åt egen utbildning på forskarnivå, men förväntas också aktivt delta i forsknings- och undervisningsmiljön vid institutionen. Tjänsten kan inkludera 20 procent undervisning eller administrativa uppgifter.

Sedan 2014 bedriver institutionen forskningsprojektet Kommunikativa organisationer och det är inom detta projekt som doktoranden kommer att arbeta. Kommunikativa organisationer har etablerats som begrepp och står för organisationer där kommunikationen sätts i centrum och beaktas i de centrala besluten. Projektet sker i samverkan med branschföreningen Sveriges Kommunikatörer samt nio organisationer vilka också utgör studieobjekt. Det övergripande syftet med projektet är att öka kunskapen om kommunikationens betydelse för verksamheters måluppfyllelse och framgång. Ett underliggande syfte är att bidra med ny kunskap om framtidens krav och utmaningar för kommunikatörer och organisationers kommunikation. Projektet fokuserar på tre delområden: a) måluppfyllelse och praktik, b) organisering och c) professionalisering och framtidens krav.

Doktoranden antas till forskarutbildningen i medie- och kommunikationsvetenskap. Tjänsten är dock placerad vid Institutionen för strategisk kommunikation där det för närvarande finns tre doktorander anställda. För mer information om forskarutbildningen, se hemsidan (http://www.isk.lu.se/forskning/forskarutbildning). Vid anställningen beaktas att den sökande har grundutbildning med anknytning till och erfarenhet av strategisk kommunikation, medie- och kommunikationsvetenskap, retorik eller motsvarande.

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Doktoranden ska förutom den allmänna behörigheten för forskarutbildning ha minst 30 högskolepoäng inom huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap på avancerad nivå eller förvärvat motsvarande kunskaper (till exempel inom strategisk kommunikation) inom eller utom landet. Doktoranden skall också ha genomfört självständiga arbeten om minst 15 högskolepoäng på avancerad nivå.

Den som före den 1 juli 2007 uppfyllde de dåvarande kraven på grundläggande behörighet för tillträde till forskarutbildningen, skall även därefter anses ha grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå, dock längst till utgången av juni 2015.

Den sökande ska ha sådana kunskaper i engelska att han/hon kan tillgodogöra sig forskningslitteratur, kurser på forskarnivå samt delta aktivt i seminarieverksamhet. Goda kunskaper i något skandinaviskt språk är ett krav.

Doktorand i medie-och kommunikationsvetenskap 

Institutionen för strategisk kommunikation

Lunds universitet grundades 1666 och har under flera år rankats omkring de 100 bästa universiteten i världen. Här finns 42 000 studenter och drygt 7 500 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Institutionen för strategisk kommunikation bedriver Sveriges största utbildnings- och forskningsverksamhet inom forskningsfältet strategisk kommunikation. Institutionen är dessutom en av de största enheterna inom området i Europa. Verksamheten är lokaliserad till Campus Helsingborg, som präglas av Lunds universitets genuinitet placerad i en ung och dynamisk miljö med tvärvetenskapligt tänkande som präglas av Lunds universitets genuinitet placerad i en ung och dynamisk miljö med tvärvetenskapligt tänkande. Kännetecknande för verksamheterna vid Campus Helsingborg är också en stark samverkan med näringsliv och offentlig verksamhet inom såväl utbildning som forskning.
Institutionen för strategisk kommunikation erbjuder utbildning på grundnivå och avancerad nivå inom ramen för fyra eftersökta utbildningsprogram. I dagsläget har institutionen knappt 25 anställda och utbildar cirka 300 studenter på helårsbasis. Vid institutionen bedrivs framgångsrik forskning inom flera områden, t.ex. kriskommunikation, varumärkesprocesser samt nya medier och demokrati. Forskningsmiljön är fortsatt på stark framväxt och präglas av livaktiga internationella kontakter där ämnesövergripande initiativ välkomnas. Arbetsmiljön vid institutionen kännetecknas bland annat av arbete i lärarlag, aktivt arbete med strategi- och utvecklingsfrågor och en internationell miljö där engelskan utgör ett naturligt inslag i vardagen.

Arbetsuppgifter

Innehavaren skall främst ägna sig åt egen utbildning på forskarnivå, men förväntas också aktivt delta i forsknings- och undervisningsmiljön vid institutionen. Tjänsten kan inkludera 20 procent undervisning eller administrativa uppgifter.

Sedan 2014 bedriver institutionen forskningsprojektet Kommunikativa organisationer och det är inom detta projekt som doktoranden kommer att arbeta. Kommunikativa organisationer har etablerats som begrepp och står för organisationer där kommunikationen sätts i centrum och beaktas i de centrala besluten. Projektet sker i samverkan med branschföreningen Sveriges Kommunikatörer samt nio organisationer vilka också utgör studieobjekt. Det övergripande syftet med projektet är att öka kunskapen om kommunikationens betydelse för verksamheters måluppfyllelse och framgång. Ett underliggande syfte är att bidra med ny kunskap om framtidens krav och utmaningar för kommunikatörer och organisationers kommunikation. Projektet fokuserar på tre delområden: a) måluppfyllelse och praktik, b) organisering och c) professionalisering och framtidens krav.

Doktoranden antas till forskarutbildningen i medie- och kommunikationsvetenskap. Tjänsten är dock placerad vid Institutionen för strategisk kommunikation där det för närvarande finns tre doktorander anställda. För mer information om forskarutbildningen, se hemsidan (http://www.isk.lu.se/forskning/forskarutbildning). Vid anställningen beaktas att den sökande har grundutbildning med anknytning till och erfarenhet av strategisk kommunikation, medie- och kommunikationsvetenskap, retorik eller motsvarande.

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Doktoranden ska förutom den allmänna behörigheten för forskarutbildning ha minst 30 högskolepoäng inom huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap på avancerad nivå eller förvärvat motsvarande kunskaper (till exempel inom strategisk kommunikation) inom eller utom landet. Doktoranden skall också ha genomfört självständiga arbeten om minst 15 högskolepoäng på avancerad nivå.

Den som före den 1 juli 2007 uppfyllde de dåvarande kraven på grundläggande behörighet för tillträde till forskarutbildningen, skall även därefter anses ha grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå, dock längst till utgången av juni 2015.

Den sökande ska ha sådana kunskaper i engelska att han/hon kan tillgodogöra sig forskningslitteratur, kurser på forskarnivå samt delta aktivt i seminarieverksamhet. Goda kunskaper i något skandinaviskt språk är ett krav.

Bedömningsgrund
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Stor vikt läggs vid den sökandes masteruppsats (eller motsvarande examensarbete) samt den presenterade avhandlingsidén. 

Till ansökan bifogas:
1) CV med vidimerade kopior av examensbevis, akademiska betyg och andra relevanta intyg,
2) en kopia av masteruppsatsen samt, i förekommande fall, den sökandes övriga vetenskapliga publikationer (exempelvis artiklar i vetenskapliga tidskrifter),
3) ett personligt brev som beskriver den sökandes bakgrund, intresse för ämnet samt avsikt med forskarutbildningen,
4) en avhandlingsskiss där den sökande presenterar en idé för avhandlingen (maximalt fem sidor) och
5) kontaktuppgifter till två referenspersoner. 

Lunds universitet eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar alla sökande.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Tillträde: 2015-09-01

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100 %

Ort: Helsingborg

Län: Skåne län

Land: Sverige

Referensnummer: PA2015/766

Kontakt:

  1. Mats Heide, professor, 042-356 614, heide@isk.lu.se
  2. Jesper Falkheimer, professor, 042-356 540, falkheimer@isk.lu.se
  3. Charlotte Simonsson, prefekt, 042-356 508, simonsson@isk.lu.se

Facklig företrädare:

  1. OFR/S:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62, st@st.lu.se
  2. SACO:Saco-s-rådet vid Lunds , 046-222 93 64, kansli@saco-s.lu.se
  3. SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66, sekocivil@seko.lu.se

Publicerat: 2015-04-30

Sista ansökningsdag: 2015-06-15

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Stor vikt läggs vid den sökandes masteruppsats (eller motsvarande examensarbete) samt den presenterade avhandlingsidén.

Till ansökan bifogas:
1) CV med vidimerade kopior av examensbevis, akademiska betyg och andra relevanta intyg,
2) en kopia av masteruppsatsen samt, i förekommande fall, den sökandes övriga vetenskapliga publikationer (exempelvis artiklar i vetenskapliga tidskrifter),
3) ett personligt brev som beskriver den sökandes bakgrund, intresse för ämnet samt avsikt med forskarutbildningen,
4) en avhandlingsskiss där den sökande presenterar en idé för avhandlingen (maximalt fem sidor) och
5) kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Lunds universitet eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar alla sökande.
Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Tillträde: 2015-09-01
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Helsingborg
Län: Skåne län
Land: Sverige
Referensnummer: PA2015/766
Kontakt:

Facklig företrädare:

Publicerat: 2015-04-30
Sista ansökningsdag: 2015-06-15